Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българките с първа победа на Фед къп

Националният ни отбор по тенис записа първа победа в първа група на Евроафриканската зона на тенис турнира Фед къп. Нашите момичета се наложиха с 2:1 над Словения. Този резултат обаче не променя ситуацията в първи поток, където словенките са първи, а българките - последни. Въпреки победата тениситките ни водени от капитана Дора Рангелова ще игярт плейоф за оставане в групата.

Биляна Павлова  загуби първата среща в мачовете по единчино, като отстъпи пред Андреа Клепачс 6:4, 4:6 и  3:6 и позволи на словенките да поведат в резултата.Във втория мач за деня Елица Костова се представи отличон и успя с пробив в първия гейм да поведе. След това във втория направо съсипа съперничката си и спечели мача със 7:5, 6:1 срещу Маша Зеч-Пешкирич. В срещата на двойки Биляна Павлова и Елица Костова бяха повече от убедителни срещу словенките. Нашите биха с 6:1, 6:2 срещу Клепач и Зеч-Пешкирич.

В другата среща от нашата група А в дивизията Холандия поведе срещу Израел в директната битка за 2-ото място, след катоШайен Евайк надви Шахар Пеер с 6:4, 6:7 и 6:3.

Днес българките изгарят срещу представителките на домакините от Португалия.

/К.И./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна