Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тел Авив се открива 16-ото международно туристическо изложение Ай Ем Ти Ем 2010

Днес в Тел Авив се открива 16-ото международно туристическо изложение Ай Ем Ти Ем 2010, в което със свой щанд участва и България. Това е най-старото и значително туристическо изложение в Източно-средиземноморския район. 

В най-голямата изложбена площ на Тел Авив министърът на туризма на Израел Стас Мисечников ще открие 16-ото Международно туристическо изложение Ай Ем Ти Ем 2010. Наред с израелските фирми в изложението, съставено от два главни участъка под надслов Павилиона на Израел и глобалното село участват международни агенции и организации, предлагащи туристически, авиационни и хотелиерски услуги.

Тази година в Телавивското изложение могат да бъдат открити фирми от Япония, Русия, Португалия, Виетнам, Армения, Естония.

България е представена от три туристически фирми. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира представянето на България като целогодишно туристическа дестинация с акцент върху зимна и лятна почивка, възможности за балнеолечение и културно-познавателни турове, пътувания с цел развлечение и други. Сред официалните гости на събитието ще бъде и българският зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, който ще обсъди с израелската страна възможностите за сътрудничество в областта на туризма.

По публикацията работи: Хени Берлер - кореспондент на БНР в Тел Авив

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна