Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Илиев ще кара Шкода Фабия Супер 2000 през 2010 година

Петкратният ни национален шампион в дисциплината рали Димитър Илиев преподписанов договор за спонсорство с един от трите мобилни оператора  за още две години. Така Илиев и неговият навигатор Янаки Янакиев си подсигуриха участие във всички кръгове от Националния рали-шампионат.

Другата новина около един от най-добрите ни рали пилоти е , че през 2010 Илиев ще смени  старото "Мицубиши Лансер Ево IX" с "Шкода Фабия S2000".

Официалната поръчка на чешкия автомобил е финализирана. Автомоблиа вече се подготвя от няколко дни в Млада Болеслав. Колата трябва да пристигне у нас до края на март.Преди началото на сезана екипажът Илиев/Янакиев ще две седмици за тестове.

За предаването "На финала" Димитър Илиев заяви, че до края на деня от Българската федерация по автомобилен спорт трябва да обявеват дата за провеждането на извънредно-изборно общо събрание. Това трябваше да стане миналата седмица, но невъзможността да бъде намерена зала за провжедането на събранието е попречило това да стане.

Припоням, че преди дни от Асоциациацията на действащите автомобилни състезатели поискаха свикването на общо събрание на БФАС с цел частична промяна на ръководството на централата.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна