Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха логото на мача Ананд - Топалов

Президентът на Българска федерация шахмат Стефан Сергиев и изпълнителният директор на централата Николай Велчев представиха официалното лого на мача за титлата между световния шампион Вишванатан Ананд и претендента Веселин Топалов. Логото представлява един от символите на столицата - статуята на света София, като шахматна фигура.

Същевременно стана ясно, че вече са уточнени почти всички подробности около предстоящия мач за световната титла мжеду двамата шахматисти. Преди няколко дни приключи инспекцията на съпругата на световния шампион по шахмат Вишванатан Ананд - Аруна и Йоргос Макропулос, вицепрезидент на Международната шахматна федерация.

Припоняме, че  от 21 април до 12 май София ще бъде домакин на срещата за шахматната корона. Двамата ще изиграят 12 партии помежду си. При равенство победителят ще бъде определен след тайбрек, който предвижда 4 партии бърз шахмат. Председател на Организационния комитет на мача е министър-председателят на България Бойко Борисов.

Откриването на мача ще бъде във Военния клуб на 21-ви април от 18.00 часа. По време на 60-минутната церемонията слово ще произнесат Бойко Борисов, президентът на ФИДЕ Кирсан Илюмжинов ипосланикът на Индия у нас Дивябх Манчанда. На 22-ри април ще бъде почивен ден, а на 23-ти партиите започват в 15.00 часа.

 

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна