Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилян Петров се отказва от националния отбор след Евро 2012

Българският полузащитник на английския Астън Вила Стилян Петров възнамерява да се откаже от националния ни отбор след Евро 2012, посочват медиите в Англия. Капитанът на бирмингамския клуб играе за нашия представителен тим от 1998 година и в 91 мача е отбелязал 8 гола. Петров ще прекрати състезателната си кариера в държавния тим, независимо дали България ще се класира за първенството на Стария континент през 2012 година в Полша и Украйна. "Потвърждавам, че това ще бъде последният ми квалификационен цикъл. Без съмнение всички са отбелязали с интерес, че България ще се срещне с Англия. Ние не успяхме да се класираме за световното първенство това лято и ще бъдем пределно амбицирани да участваме на Евро 2012", коментира роденият през 1979 година Стилян Петров.

В същото време стана ясно, че участието на Стилян Петров в мача на Астън Вила срещу Кристъл Палас в турнира за купата на Футболната асоциация на Англия е под въпрос. Петров получи контузия в глезена и беше заменен принудително заради грубо влизане на Луиш Нани по време на двубоя между Астън Вила и Манчестър Юнайтед в сряда, завършил 1:1. За нарушението си португалецът заслужено беше отстранен от игра.

"Според лекарите няма нищо сериозно, въпреки грубото нарушение. То несъмнено беше за червен картон. Беше ясно, че Стилян не може да продължи. Все още не знаем дали ще участва в мача ни срещу Кристъл Палас в неделя", заяви мениджърът на Астън Вила Мартин О'Нийл.

/И.Х./
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени