Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва делото срещу бившия полицай Петко Лисичков в Бургас

В Бургаския окръжен съд започва делото срещу бившия полицай Петко Лисичков. Срещу него е повдигнато обвинение на убийство. На 20 септември миналата година на кръстовище в бургаския комплекс „Меден рудник” Петко Лисичков застреля криминално проявения Калоян Стоянчов, по-известен като Големия Риж.

Убитият Калоян Стоянчов е бил регистриран като извършител на 18 престъпления. Той беше известен в Бургас като ръководител на една от най-агресивните банди. Убийството му беше извършено при спор за отнемане на предимство на кръстовище в бургаския комплекс „Меден рудник”. Калоян Стоянчов и неговите приятели са влезли в остър сблъсък с бившия полицай Петко Лисичков. Сега срещу Лисичков са повдигнати обвинения, но адвокатката му Иванка Синигерова ще пледира за неговата невинност.

Иванка Синигерова: Обвинението за превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Той е можел да отблъсне това нападение, но не и като стреля. Така смята обвинението, ние обаче мислим, че той е нямал друга възможност да реагира. Или той или нападателят.

Заради заплахите за отмъщение, отправени от приятелите на убития Калоян Стоянчов към подсъдимия Лисичков, се очаква делото да се гледа при засилени мерки за сигурност.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени