Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на „Газпром” Алексей Милер се срещна с премиера Борисов и с президента Първанов

Премиерът Бойко Борисов и председателят на управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер обсъдиха реализацията на проекта „Южен поток” и новите договори за доставка на природен газ, които предстои да бъдат подписани между България и Русия.

 

В разговорите участва и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Премиерът Бойко Борисов постави въпроса съществуващият транзит на газ за България да бъде разглеждан в контекста на проекта „Южен поток” по начин, по който страната ни да не бъде ощетена. 

 

Новите договори за доставка и транзит на природен газ за България да бъдат подписвани директно между българската и руската газова компания - без посредници. Този въпрос е поставил президентът Георги Първанов при срещата си с председателя на Управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер. Милер е потвърдил съгласието на руската страна за директни договори.

 

Освен предстоящата работа по подготовката на нови договори, на срещата е бил обсъден и проектът “Южен поток”. Била е заявена готовност да бъдат защитени интересите на българската страна.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени