Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оли Рен: Европа ще помогне на Гърция, ако тя си помогне сама

Финансовата криза в Гърция се очертава като централна тема на предстоящото днес в Брюксел заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси. По традиция то беше предшествано от среща на икономическите и финансови министри от Еврозоната. А след края й късно снощи, еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен обяви, че Европа ще помогне на Гърция, ако тя си помогне сама.

Председателят на eврогрупата Жан-Клод Юнкер обясни, че на гръцките власти ще бъде даден едномесечен срок до 16 март, за да докладват в Брюксел дали стабилизиращите мерки, които прилагат, дават резултат или се налагат допълнителни стъпки за овладяване на бюджетния дефицит.

Митническите служители в Гърция започват нова тридневна стачка срещу обявеното от правителството намаляване на надбавките и премиите на държавните служители в рамките на плана за преодоляване на бюджетната криза. Със същите мотиви почти през цялата следваща седмица ще стачкуват и служителите в различните служби и структури на министерството на финансите.

По публикацията работи: Франс прес

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна