Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна срещата между Медведев и Папандреу в Москва

Президентът на Русия Дмитрий Медведев се срещна с премиера на Гърция Георгиос Папандреу. "Радвам се да се запознаем", каза Медведев в началото на срещата, която се провежда в резиденция Барвиха. "Надявам се, че между нас ще се установят добри отношения. И в периода на вашето председателство развитието на отношенията между Гърция и Русия ще придобият нова динамика", добави още руският президент. На свой ред гръцкият премиер увери, че Атина също е настроена за задълбочаване на взаимоотношенията с Москва.

От руска страна в преговорите участват помощникът на президента Сергей Приходко, директорът на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество Михаил Дмитриев, а от гръцка - заместник-премиерът Георгиос Петалотис и държавният министър Харалампос Пампукис. В хода на срещата между Медведев и Папандреу ще бъде обсъдено търговско-икономическото сътрудничество и политическото взаимодействие между двете страни.

Главата на гръцкото правителство е в Русия на работна визита по покана на председателя на руското правителство. Планирано е срещата на Папандреу с Владимир Путин да се проведе по-късно днес.

По публикацията работи: РИА Новости
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени