Eмисия новини
от часа

Стачката на "Луфтханза" ще предизвика загуби от около 100 млн. евро

От полунощ стачкуват пилотите на най-големия европейски авиопревозвач „Луфтханза”. Четири хиляди и петстотин пилоти, обединени в синдиката „Кокпит” настояват за по-добро заплащане и гаранции за работните си места. Повече от половината полети на „Луфтханза” са анулирани.

От стачката са обхванати и дъщерните компании „Джърмануингс” и „Карго”. Протестът на пилотите ще продължи до четвъртък и, според някои оценки, ще нанесе на компанията загуби от около 100 милиона евро. Освен преките щети, които ще понесе компанията, големи са и вредите за бизнеса въобще, тъй като „Луфтханза” е предпочитаната компания за служебни пътувания.

От превозвача са подготвили извънреден план на полетите, които се съществяват от допълнително наети пилоти или от пилоти, работещи в администрацията на компанията. „Луфтханза” изпълнява полети от Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф до София и обратно. „Джърмануингс” лети от Бон/Кьолн до София и обратно.

Анулирани са обедните полети от Мюнхен и Франкфурт. Засега не са отменени полети от Мюнхен и Дюселдорф в късния следобед.

Информация за тях може да получите на интернет-страниците на двете авиокомпании.

Още от

Удариха кокаиновата мафия в Бургас

публикувано на 17.08.19 в 13:37