Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФБ си постави за цел българският капиталов пазар да се нареди сред лидерите в региона

Ръководството на Българската фондова борса си постави за цел българският капиталов пазар да се нареди сред лидерите в региона. Новото ръководство на фондовата борса предвижда подобряването на условията за търговия с ценни книжа, което ще направи пазара по-достъпен и привлекателен както за местни, така и за чуждестранни инвеститори, казва Асен Ягодин, председател на Съвета на директорите. Предвижда се възстановяването на доверието между борсата и останалите участници на пазара и оптимизация на корпоративното управление.

Дружествата от енергетиката са най-подходящите за привличането на инвестиционен интерес на БФБ. Ягодин припомни, че в момента правителството, и в частност ресорното министерство, обсъждат варианти и за това.

"Кои от тях и на какви етапи, с какви обеми за реализиране на свободно търгуване на част от капитала на тези дружества ще бъдат качени на фондовата борса. Ние продължаваме да бъдем оптимисти, че тези намерения на правителството ще бъдат реализирани в обозримо бъдеще", заяви Ягодин.

БФБ ще учреди награди като свидетелство за своя ангажимент към подобряването на корпоративното управление. Документът е отворен за предложения и допълнения, допълниха от фондовата борса.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна