Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минимални понижения са регистрирани на БФБ

Минимални понижения са регистрирани днес на БФБ, като всички борсови индекси загубиха между 0,09% до 0,36% от стойносттите си. Оборотът достигна 1,77 млн.лева.

Близо 1/3 от обема бе формиран от една сделка с книжата на БГ "Агро". Изтъргуваха се над 370 хиляди акции от капитала на дружеството на обща стойност близо 630 хиляди лева.

По-значителни обеми имаше и с книжата на "Болкан енд Сий Пропъртис" АДСИЦ. С акциите на дружеството се сключиха две сделки за малко над 300 хиляди лева, но без изменение в цената на компанията.

На пазара на компенсаторни инструменти също имаше раздвижване вероятно породено от стартирането утре на БФБ на 23 Централизиран Публичен Търг. АП предлага за продажба дялове на 40 компании като за част от тях плащането ще бъде осъществявано чрез компенсаторни инструменти.

Вероятно поради тази причина над 1,6 млн. компенсаторни записи смениха собствениците си при ръст в цената им от 1,16%. По-значително бе повишението в цените на поименните компенсационни бонове, достигащо до 4,17%, но при далеч по-малък обем, а именно 65 хиляди броя.

Над 31 хиляди акции се прехвърлиха и при "Емка" АД. Пазарната капиталзизация на дружеството се повиши с 1,56% до 3,25 лева за лот, наваксвайки петъчния си спад.

По публикацията работи: ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна