Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

През нощта ще вали в цялата страна - предимно сняг, в  Югоизточна България и по Черноморието - дъжд. На места ще се образуват поледици. Ще бъде ветровито – ще духа до умерен, в Дунавската равнина и източните райони временно до силен вятър от изток-североизток, и в районите със снеговалеж ще има снежни виелици и навявания. Утре от югозапад валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъса. В Северна България ще продължи да вали предимно сняг, по Черноморието — дъжд.  Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1°, максималните — между  минус 1° и 4°, в крайните югозападни райони и южното Черноморие до 6-8°.

Над по-голямата част от Европа времето ще е облачно. Сняг ще вали в Европейска Русия, Прибалтика, около Алпите, в Унгария. Слаби снеговалежи ще има в югоизточната част от Франция и в Южна Германия. В южните райони на Скандинавския полуостров ще е мъгливо, със слаб дъжд, в северните ще вали сняг. Над Пиренейския полуостров облачността ще е променлива, по-значителна над северните райони, където е възможно да превали сняг. В Италия ще превалява дъжд и сняг. Предимно слънчево ще остане времето над Украйна, по-голямата част от Полша, северните части на Германия и Франция, Бенелюкс и Британските острови без Шотландия. На Балканите времето ще е облачно, с превалявания от сняг и дъжд в северната и централната част от полуострова. Ще има условия за поледици. Без валежи ще е в Южна Гърция, където и облачността ще намалее.

През следващите два дни ще се задържи сравнително студено. В петък ще има променлива облачност, на места с краткотрайни превалявания, предимно от сняг. В събота над по-голямата част от страната денят ще започне със слънце, но от запад се очаква постепенно увеличение на облачността, предимно висока и средна. Преобладаващите температури ще бъдат: минимални минус 6 до минус 1°, максимални 4 до 9°.

По публикацията работиха: Анна Дякова, Марияна Попова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени