Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вяла търговия на БФБ

На поредната скучна сесия на БФБ станахме свидетели днес. Оборотът достигна 819 хиляди лева, а индексите логично на ниската активност минимално промениха стойносттите си. SOFIX и BGTR30 добавиха към нивата си съответно 0,18% и 0,27%, докато BG40 и BGTR30 загубиха по 0,2% и 0,07%.

След добрите новини около "Оловно цинков комплекс", книжата на дружеството поскъпнаха с 2,39% до 13,80 лева за акция при изтъргувани 790 лота. От дружеството обявиха, че са приключили с изграждането на инсталация за обезвреждане на серния диоксид към Оловно производство, както и че стартират изграждане на нов електролитен цех и нов терминал за сярна киселина.

Книжата на "Стара планина" холдинг продължиха възходящото си движение, като добавиха към стойността си 3,48%. Последната сделка с книжата на холдинга бе сключена на цена 2,68 лева за брой при изтъргувани общо 505 лота.

Най-търгуваната компания на Официален пазар – Централна кооперативна банка, също попадна сред най-поскъпвашите дружества от този сегмент, като добави към пазарната си оценка 1,48%. От акциите на банката се изтъргуваха малко над 50 хиляди лота.

Акциите на "Ексклузив Пропърти" АДСИЦ също се отличиха с по-значителна търговия, но загубиха 0,5% от пазарната си оценка. Близо 55 хиляди книжа смениха собствениците си при цена от почти 0,8 лева.

Едно от най-поскъпващите дружества на фондовата ни борса през последните месеци "Емка" днес изтри 8,47% от своята капитализация, като в края на сесията книжата на дружеството се разменяха за 2,81 лева за брой. Общо по позицията се прехвърлиха 4340 лота.

По публикацията работи: ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени