Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синдикати и работодатели са се обединили около четири пакета с антикризисни мерки

Синдикатите и работодателите са се обединили около четири пакета с мерки за излизане от кризата. Това обяви пред "Хоризонт" председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев. Той отказа да назове предложенията, преди те да бъдат представени на министър Дянков.

"Виждаме, че правителството изостава със своите мерки и ние искаме да го подпомогнем с решения, които смятаме, че ще бъдат приемливи за цялото общество. Смятаме, че е належащо тези мерки да се стартират веднага, защото всеки изминал ден е вече опасен за икономиката", посочи Данев.

Според вицепрезидента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, ако бъде решен проблемът със замените, това ще бъде серизоен източник на приходи за държавата.

"В заменките стоят 3 милиарда евро. И това, за което ние ще бъдем осъдени от съда в Люксембург е не защо сме направили заменките, а защо не сме си потърсили разликата между действителната стойност на заменките и тази, на която те са били извършени. Ние затова ще бъдем осъдени. От нас ще вземат милиард и половина. Разбирате ли? Значи, ние отсега си казваме, ние тези пари няма да ги търсим. Разбира се, давам си сметка, че няма как да бъдат взети всичките тези 3 милиарда, но защо не си ги потърси държавата там? Защо не продадоха емисията от протокола Киото? Поне това да кажат. Седят и мълчат. Никакви коментари. Ние веднага пипаме там, където е най-лесно - държавните служители, работниците и бизнеса, разбира се", коментира Манолов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени