Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгени Милев - Гейзо предизвика скандал в съдебната зала

Арестуваният Евгени Милев, с прякор Гейзо, предизвика скандал в съдебната зала. Той обвини съдията от Софийския окръжен съд Пламен Петков, за да го върне отново в ареста. Преди дни Сливнишкият районен съд го пусна на свобода срещу 2 хиляди лева. Софийският окръжен съд постанови той да остане в ареста.

"Вие сте много поръчков съдия", каза Гейзо и преминавайки на "ти" продължи: "Не искам да те слушам. Ще ми кажеш ли колко пари си взел? Ще дойде и Вашето време". И докато съдия Петков се аргументираше, Милев се обърна към охраната с думите: "Изведете ме, не искам да го слушам".

Петков довърши мотивите си, без да влезе в диалог с Гейзо, след което даде двуминутна почивка. Обратът за съдебното решение беше аргументиран с удължаване на срока за разследването срещу Милев по обвинение, че е влязъл в България с паспорт с фалшив печат, както и във връзка с решение на ВКС от преди дни, с което беше отменена оправдателната присъда на Евгени Милев и брат му Емил по дело за въоръжен грабеж на магистралата. Тогава ВКС върна делото в САС.

Двамата братя са по-известни с общия си прякор "Крокодилите". За тях от МВР твърдят, че са част от топгрупата за магистрални грабежи.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени