Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Кадиев изрази съмнение в данъчната амнистия

Приемането на данъчна амнистия може да доведе дотам, че хората да не плащат данъци в очакване на следваща подобна мярка, каза за "Хоризонт" Георги Кадиев, член на Изпълнителното бюро на БСП. Според Кадиев антикризисните мерки на правителството не са представени достатъчно ясно:

"Няма никаква конкретика около предложенията на правителството. В част от нещата липсват каквито и да е детайли. Например данък „лукс” точно върху какви имоти ще се облага, с каква ставка ще се облага и най-вече колко допълнителен приход ще се доведе до бюджета.

Аз лично съм много скептичен, че мерките на правителството ще доведат до сериозни приходи. Очакват се далеч по-драстични мерки.

А що се отнася до синдикатите, там като че ли единствените две мерки, които видях за допълнителни приходи – едната е приватизацията, която е много спорна като политика и втората е данъчната амнистия, която е още по-спорна".

Само за първите два месеца на годината липсват приходи от 800 млн. лв., а мерките, представени от правителството, не издават осъзнаване на кризата, в която влиза държавата, каза още Георги Кадиев.

Повече от интервюто на Георги Кадиев за "Хоризонт"

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна