Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щатският долар поскъпна

Доларът поскъпна спрямо основните валути днес, след като инвеститорите продължиха да търсят сигурност в зелените пари и йената. Причина за това станаха както продължаващата несигурност относно начина на финансиране на дълга на Гърция, така и покачването на основната лихва в Индия тази нощ. Спрямо еврото зелените пари се повишиха до 1.3463 долара, а спрямо британския паунд до 1.5018 долара.

За поскъпването на щатската валута допринесе и доклад на Международния валутен фонд. Според него задлъжнялостта на най-развитите световни икономики се е повишила до рекордни за последните шестдесет години нива.

Негативно на единната валута се отрази изявлението на канцлера на Германия Меркел, че на предстоящата среща на Европейския съюз в четвъртък помощ за Гърция няма да бъде обсъждана.

По време на американска търговска сесия зелените пари отстъпиха част от завоюваните позиции и към момента еврото се котира за 1.3520 долара, а британският паунд за 1.5060 долара.

Златото се котира за 1097.10 долара за тройунция, което е понижение с 10.50 долара за деня.

Фючърсите на американския лек суров петрол със срок на доставка месец май се търгуват на цени от 79.15 долара за барел или понижение от 1,53 долара за деня.

Към момента междубанковият курс долар лев е 1.4460/1.4480. В обменните бюра доларът се търгува между 1.44/1.46. Еврото се разменя за 1.95 / 1.9580 лева.

По публикацията работи: ФК "Логос - ТМ" АД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна