Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврото се покачи минимално спрямо щатския долар

Еврото се покачи минимално спрямо щатския долар днес, след като Гърция продаде седемгодишни държавни облигации за 5 милиарда евро в понеделник, но впоследствие загуби печалбите си. Пазарните участници все още избягват единната валута заради продължаващите бюджетни проблеми на няколко страни от Еврозоната.

Британският паунд доминираше на валутните пазари днес и се повиши спрямо всички основни валути след възходящата ревизия на брутния вътрешен продукт на Великобритания за четвъртото тримесечие до 0.4% от 0.3%. Подкрепа на британската валута оказа и повишението на цените на жилища с 0.7% през месец март.

В началото на американската търговска сесия еврото се котираше на 1.3460 долара спрямо зелените пари, а британският паунд на 1.51 долара.

Златото се търгува за 1107.00 долара за тройунция, което понижение с 2 долара за деня.

Фючърсите на американския лек суров петрол със срок на доставка месец май се търгуват на цени от 82 долара за барел или понижение от 40 цента за деня.

Към момента междубанковият курс долар лев е 1.4520/1.4540. В обменните бюра доларът се търгува между 1.44/1.46. Еврото се разменя за 1.95 / 1.9580 лева.

По публикацията работи: ФК "Логос - ТМ" АД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна