Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Мотивите за отстраняване на президента са несериозни

Снимка: БГНЕС

По повод предстоящия дебат за отстраняване на президента, Корнелия Нинова от Изпълнителното бюро на БСП заяви в предаването "Преди всички", че според нея управляващата коалиция няма желание за дискусия по същество: "Ние вече две седмици се опитваме да наложим дискусия по антикризисните мерки, по антикризисния план и всичките ни предложения се отхвърлят.", каза народният представител. 

Според Нинова мотивите за отстраняване на президента са "изсмукани от пръстите, несериозни и който и да е юрист като ги прочете, ще определи, че те са злепоставящи за техните автори." Според нея в текста има неща, които нямат нищо общо с правото и конституцията и говорят по-скоро  за политическите намерения на управляващите.  

Подробности за позицията на БСП за днешния парламентарен дебат - в звуковия файл с интервюто на Силвия Великова с Корнелия Нинова.

"Нямам представа какви са фактите за операция "Медузи", но на първо четене изглежда отново като политическа репресия", каза Корнелия Нинова по повод провежданата във Варна полицейска операция. "Не познавам добре Борислав Гуцанов, той отскоро е член на Изпълнителното бюро на НС на БСП - коректен, дисциплиниран, компетентен човек", каза Нинова по повод един от задържаните, който е член на ръководството  на социалистическата партия.

 /Л.Ц./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени