Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е повдигнато ново обвинение срещу кмета на Ямбол

Срещу кмета на Ямбол Георги Славов не е повдигнато ново обвинение, съобщиха от Окръжната прокуратура. Преди два месеца Славов беше обвинен от прокуратурата във финансови злоупотреби в размер на 2 милиона лева при изграждането на уличен водопровод и канализация. По-рано днес премиерът Бойко Борисов каза, че днес ще бъде повдигнато обвинение на кмета на Ямбол.

Конкретизацията на материалите по делото се е наложила, тъй като от страна на община Ямбол е извършено реално плащане на фирмата, изградила водопровода.

"То и към момента има обвинение. Има съвсем лека промяна, която се наложи от това, че към момента ние вече имаме плащане от страна на общината на фирмата изпълнител и това трябва да се отрази... ".

От страна на прокуратурата е даден двуседмичен срок кметът и защитата да се запознаят с материалите. Кметът Георги Славов е обвинен, че е нарушил задълженията си и е превишил властта и правата си при възлагането и изпълнението на обществена поръчка за изграждането на уличен водопровод и канализация. Нарушението според прокуратурата е с цел облагодетелстване с около 1 милион и 700 хиляди лева на местна строителна фирма.

Договорът е сключен през есента на 2008 година, като общата му стойност е 4, 256 милиона лева. Кметът е обвинен, че е нарушил Закона за обществените поръчки, Закона за общинските бюджети, както и Закона за устройство на територията.
По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени