Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат проблема с инфраструктурата в Слънчев бряг

Предложения за законосъобразно решаване на проблема със собствеността на върху инфраструктурата на курортния комплекс „Слънчев бряг” ще бъдат обсъдени на работна среща в областната управа в Бургас. В нея ще участват експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, както и представители на Община Несебър, на акционерното дружество „Слънчев бряг” и хотелиери.

Акционерното дружество, което сега стопанисва алеите и зелените площи в курорта, предлага инфраструктурата да бъде продадена за 15 млн. лв. и посочва държавата за най-разумния собственик. От Община Несебър, обаче са готови да преговарят за придобиването на собствеността, като твърдят, че тя им принадлежи по право.

Около продажбата на алеите в Слънчев бряг се води спор вече трета година. През миналия туристически сезон едноименното дружество отказа да плаща уличното осветление, защото собствениците на хотели спряха да внасят такса „инфраструктура”. Курортът остана неосветен за една седмица и това предизвика гневни протести на хотелиерите. Проблемът тогава беше решен със съдействието на Община Несебър, която пое разходите.

Кой ще плаща сега за поддържането на инфраструктурата в Слънчев бряг е сред въпросите, които се очаква да бъдат обсъдени днес на работната среща в областната управа.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени