Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строители блокираха пътя край полигона “Ново село” край Сливен

Около 100 представители на измамените строителни фирми, които не са получили пари за работата си на полигона „Ново село”, блокираха в 9 ч. главния път от Петолъчката за Котел.

Причина за ескалация на недоволството са действията и изявленията на МО, под чиято юрисдикция е военният полигон, съобщи говорителят на инициативния комитет на протестиращите над 21 строителни фирми от югоизточна България Здравко Дичев. От Военното министерство посъветвали строителите да си търсят правата в съда с иск срещу главния изпълнител „Биофингербергер”. Протестиращите, които твърдят, че строителството на „Ново село” е незаконно са получили информация, че необходимата строителна документация е била подписана форсмажорно вчера, пак с намесата на същото министерство. Поводът бил проверката, разпоредена от премиера Борисов на законността на строителните работи на полигона, извършена от експерти на Националния строителен надзор. В момента полиция отбива движението в района на блокадата. Протестът пред полигон „Ново село” е заявен като четиридневен и продължава и утре.

Към мястото е тръгнал областният управител на Сливен, който е поел ангажимент да уведоми и министър-председателя за случващото се край полигона “Ново село”. 

Органите на реда ги предупредиха, че ако не преустановят този начин на протест и да продължат да блокират автомобилното движение ще употребят сила.

По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна