Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още има блокирани пътници по летищата

Въздушният трафик в Европа се нормализира тази нощ, но десетки хиляди пътници все още са блокирани на различни летища, а авиокомпаниите пресмятат загубите си.

За първи път ще бъде затворено летището в Рейкявик. Досега облакът от вулканична пепел от Исландия се разпространяваше на изток, достигайки Великобритания, скандинавските страни и Европа, но без да засегне исландската столица, намираща се в югозападната част на острова.

Очаква се днес въздушният трафик в Европа да бъде нормален с 28 000-29 000 полета според Европейската агенция за контрол на въздухоплаването. Леко е нарушен трафикът във Финландия и Швеция.

Десетки хиляди пътници все още са блокирани далеч от местата, закъдето са тръгнали, поради недостатъчен брой полети на фона на полемиката за обезщетенията, които трябва да плащат авиокомпаниите.

Във Варшава пътниците продължават да се тълпят около международните автобуси - единствен начин за придвижване до европейските столици.

На летището в Мексико френската авиокомпания Ер Франс (Air France) се надява да успее до утре да превози малко повече от 300 свои пътници, чакащи полет до Париж или други европейски дестинации. Съставен е списък на чакащи, записан на компютър и публикуван постоянно на летищно табло.

По публикацията работи: Франс прес
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени