Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу протеста на полигона Ново село обявиха новонаети работници

Работници се обявиха срещу протеста на свои колеги, участвали в изграждането на военния полигон Ново село. Близо седмица представители на 21 фирми от Югоизточна България блокират входа на полигона заради неполучени 6 милиона и 400 хиляди лева.

В отворено писмо до Главния прокурор и местните власти в Сливенска област, новонаетите строители твърдят, че протестът на техните предшественици нарушава конституционното им право на труд.

В писмото 30 работници недоволстват, че от началото на протеста на 19 април блокиралите входа на полигона измамени строители не допускат хора и машини на работа. Новонаетите строители на тренировъчния лагер заявяват, че ако протестите продължават да ги възпрепятстват да стигат до работните си места, ще заведат дело срещу държавата.

Упрекват се българските власти, че разрешават "незаконна форма на протест", а органите на МВР - че само охраняват протеста, но не осигуряват достъп до работните места на работещите.

Не се съобщават фирмите, които недоволстват срещу протеста и дали им е известно, че работата на полигона миналата седмица, по информация на сливенския областен управител, е била спряна за проверка на Националния строителен надзор на законността на строителството на Ново село.
По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна