Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички общопрактикуващи лекари в София ще заплащат еднакъв наем

Всички общопрактикуващи лекари и стоматолози в София ще заплащат еднакъв наем за помещенията в ДКЦ-тата – 10 на сто от пазарния. Това реши Столичният общински съвет.
Лекарите в София започват да заплащат различно за наеманите от тях помещения в ДКЦ-ата след ликвидацията на Столичния медицински холдинг.

Това става по два начина. По пазарна стойност или 10 на сто от нея в зависимост от това, дали са сключили договор преди или след ликвидацията на дружеството. А някои въобще не са плащали, обясни председателят на Здравната комисия в Общинския съвет Лиляна Еленкова.

Едни не са плащали три месеца, други не са плащали четири...

Затова днес Столичният общински съвет уеднакви наемите за всички лекари в София със задна дата от 17 февруари 2009-а.

Фактически JP-ата печелят. Защото дължащото се обезщетение щеше да бъде на търговски наем, а не на наем, общински с 10 процента от него.

Въпреки, че наемите в ДКЦ-ата се уеднаквяват, реално цената, която ще се заплаща за наемане на кабинетите, ще е различна, обясни председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов:

25-о ДКЦ, например, в Младост, което е в едно превъзходно състояние, най-вероятно оценката ще бъде по-висока, отколкото на 8-о ли беше, което е в коренно различно състояние...

Общинските съветници днес дадоха възможност на общопрактикуващите лекари и стоматолозите да изплатят разсрочено задълженията от наеми в следващите шест месеца.
По публикацията работи: Ваня Вълкова - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна