Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставката на Преслав Борисов е съгласувана с премиера

Оставката на заместник земеделския министър Преслав Борисов е съгласувана с министър-председателя Бойко Борисов. В кулоарите на парламента премиерът коментира, че не е харесвал работата на зам.-министъра: "Негови причини, които съвпадат с моите причини, така че съм го освободил още вчера. Не харесвах работата му. Има и си свои причини също да не изпълнява тази длъжност. Помолих го да си даде оставка, той си я даде."

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отрече заместникът му Преслав Борисов да е подал оставка заради конфликт на интереси. Мирослав Найденов уточни, че не става въпрос за оттегляне на политическо доверие, а за смяна, целяща оптимизиране на сектора, за който Борисов отговаря – директните плащания, поземлените отношения и Програмата за развитие на селските райони.

Мирослав Найденов: "Когато разговаряхме с него и коментирахме тези забележки, които имаше премиерът, просто каза, че не може да издържи на това темпо и на това натоварване и по семейни причини подаде молба. Аз, в течение на работата, съм имал също забележки, които, разбира се, и на политически кабинет съм споделял. Нормално е във всяка работа, аз имам забележки не само към него като зам.-министър."

"Те (забележките) са от контекста на това, което беше написано в медиите, че става въпрос за конфликт на интереси и става въпрос за взимане на някакви комисионни, доколкото прочетох. Да, баща му, и това се знае в началото, баща му е наистина един от най-големите зърнопроизводители, но не това е причината. Аз не виждам защо трябва да се прави драма от това, че един зам.-министър си тръгва и ще дойде друг. Искаме да оптимизираме дейността," подчерта Найденов. 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна