Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станишев: Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България

Няколко хиляди души се събраха на площад "Народно събрание" в София, където БСП отбелязва Международния ден на труда с протестен митинг. Лидерът на БСП Сергей Станишев каза, че първата антикризисна мярка трябва да бъде това правителство да си отиде, защото всеки ден управление носи щети на държавата.

Станишев добави, че днес БСП има самочувствието да се нарече алтернатива на сегашното управление. По думите му бизнесът и хората живеят в страх и несигурност от поредната антикризисна мярка, която ще им се сервира. Страх ги е от полицейщината и репресията, която се упражнява. Станишев нарече управляващите хунта и каза, че това управление е вредно за държавата.

Митингът откри друг лидер на социалистите - Румен Овчаров. Той нарече държавата ни такава, в която се събужда и записва с комюникетата на МВР-министъра за подвизите, а основното забавление било "трагикомичните изпълнения на премиера Бойко Борисов, който търсел вина и оправдание за своето безсилия".

"Оставка" е най-често скандираният призив, който се чува от трибуната и хората на площада.

Близо 400 души се включиха в първомайския митинг на БСП в Пловдив срещу безработицата и кризата. Българите са емигранти в собствената си страна, а управлението на ГЕРБ само за 9 месеца доведе България до началото на края, който е много близо, каза председателят на Градския съвет на БСП Илия Баташки.

Близо 200 души в Бургас отбелязаха Деня на труда с протестен митинг. Те носеха ленти с надписи "Солидарни за труд и демокрация" и "Заедно срещу кризата". Хората са недоволни от социалната политика, ниските пенсии и заплати.

Във Варна над 200 членове и симпатизанти на БСП се събраха в морската градина.

Русенските социалисти проведоха традиционното си шествие по случай Деня на труда. То започна от централния площад и завърши в Парка на младежта, където празникът продължава с голям митинг - концерт.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна