Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия обръща внимание на правата на имигрантите по повод 1 май

В Италия по повод 1 май тази година вниманието е насочено предимно към правата на работниците имигранти. Като цяло в страната се отчита увеличаване на безработицата, която достигна почти 9% и засяга най-вече жените и младите хора.
Трите най-големи синдикални организации в Италия решиха тази година да проведат манифестацията по повод празника на труда в град Розарно – малкия град в южната италианска област Калабрия, станал известен с острите сблъсъци през миналия януари между експлоатираните имигранти, предимно от Африка, и местното население.

С този жест на солидарност синдикатите искат да привлекат вниманието към проблемите за интегрирането в обществото и експлоатацията на труда на имигрантите, които често работят нелегално и живеят в нечовешки условия.

В Рим по случай 1 май ще се състои за 20-та поредна година традиционният голям концерт на площад "Сан Джовани". Музикалният маратон ще започне след обяд и ще продължи повече от десет часа. От сцената ще пеят Кармен Консоли, Едоардо Бенато, Масимо Раниери и много други.

По публикацията работи: Ирина Стоилова - кор. на БНР в Рим
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна