Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Монреал" и "Сан Хосе" с победи в НХЛ

 

Майк Камайери вкара два гола, а Ярослав Халак направи 38 спасявания при победата на "Монреал" с 3:1 като гост на "Питсбърг" в среща от полуфиналните плейофи в Източната конференция на Националната хокейна лига. Браян Джонта също се разписа за канадците, които играха без контузения Андрей Марков.
Резултатът в серията е равен 1:1 победи, а мач номер 3 е в сряда в Монреал.

Още в самото начало на първата третина шампионите поведоха с попадение на Мат Кук, но 4 минути преди края на частта Джонта изравни. Камайери даде аванс на отбора от Канада при числено превъзходство през втората част. Три минути преди финалната сирена Майк Камайери се превърна в герой за "Монреал", след като открадна шайбата от Сидни Крозби, преодоля вратаря Марк-Андре Фльори и оформи крайния резултат 3:1.

В среща от полуфиналите на Запад домакините от "Сан Хосе" спечелиха с 4:3 срещу "Детройт" и вече водят с 2:0 победи в серията. Джо Павелски се разписа два пъти за "акулите", а неговият съотборник Джо Торнтън реализира първото си попадение в тазгодишните плейофи. Риън Клоуи също се разписа за победителите, които натрупаха солидно преимущество в директните елиминации в Западната конференция. За "Детройт" точни бяха Павел Дацюк, Томас Холстрьом и
40-годишният капитан Никлас Лидстрьом. "Крилете" водеха с 3:2, но Дацюк пропусна да вкара четвърти гол във вратата на "Сан Хосе" в първите минути на последния период. Вратарят от "акулите" Евгени Набоков се отличи с 28 спасявания. Третият мач от серията е във вторник в Детройт.

Резултати от плейофите в Националната хокейна лига на САЩ и Канада - НХЛ:

Източна конференция:
"Питсбърг" - "Монреал" - 1:3
Резултатът в серията 1:1 победи.

Западна конференция:
"Сан Хосе" - "Детройт" - 4:3
"Сан Хосе" води с 2:0 победи в серията.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени