Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Младенов: Влизането на държавите от западните Балкани в ЕС е в интерес на България

Влизането на държавите от западните Балкани в ЕС е в интерес на България, казва в интервю пред белградското издание "Политика" външният министър Николай Младенов.

България, Румъния и Словения постоянно настояват пред ЕС да изпълни даденото от Брюксел обещание към страните от западните Балкани, да се присъединят към единното европейско семейство. Струва ми се, допълва шефът на българската дипломация, че не всички в Сърбия са уверени, че ЕС е най-добрият вариант и затова моето посещение тук имаше ясното послание, че си струват усилията в тази посока.

Министър Младенов коментира протеста на сънародниците ни в западните покрайнини в София зад българската подкрепа за Сърбия в ЕС.

"Не разбирам този протест. Смятам, че в рамките на преговорите има достатъчно възможности всеки да си представи гледната точка, да се намери решаване на двустранните въпроси по един цивилизован начин. Иначе няма да се занимаваме с дипломация, а ще се занимаваме с писане на лозунги", посочи българският външен министър.

По публикацията работи: Николай Кръстев - кор. на БНР в Сърбия

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна