Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бракониерите стават все по-агресивни

Бракониерите стават все по-агресивни със затоплянето на времето, констатираха от Агенцията по рибарство. Само през празничните дни са съставени 38 акта и са конфискувани над 2 км бракониерски мрежи. В Монтана бракониери са нападнали и инспектори от Агенцията.

Инспекторите от регионалните звена на Агенцията по рибарство правят масирани проверки по язовири, както и в търговската мрежа и по пътищата за нерегламентирана продажба и превоз на незаконно уловена риба. Проверките се извършват заедно със служители от полицията.

Шестдесет килограма бракониерска риба е задържана в Габрово и е дарена на Дома за юноши в града. На язовир Жребчево са иззети поставени от неизвестни лица мрежи, а уловената в тях риба е върната обратно във водоема.

Най-фрапираща е агресията на рибарите-нарушители в Монтана. При една от последните проверки на язовир Огоста бракониери нападат проверяващите, след което избягват и все още не са заловени.

Набезите на бракониерите продължават не на язовирите, а срещу самите инспектори. В продължение на няколко дни гумите на личните им автомобили се пукат редовно. Полицията в Монтана продължава да издирва нарушителите.
По публикацията работи: Веселина Миланова - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени