Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха Павел Дочев като треньор на "ЦСКА"

 

Бившият защитник на "Локомотив" София и "ЦСКА" Павел Дочев бе представен като нов треньор на "ЦСКА", като договорът му стартира от 1-ви юли тази година и ще бъде с продължителност 2 години. Дочев, чиято кариера в последните 20 години преминава в Германия, има договор с досегашния си клуб "Падерборн" до 30-ти юни, а до тогава ще се води като консултант в клуба.

Дочев разказа накратко за амбициите си и вижданията, които има за най-близко бъдеще в ЦСКА, както и за далечната цел - попадане на армейците в груповата фаза на Шампионската лига.

"В последно време доста се изписа за мене, така че няма да се представям. Искам да кажа, че решението ми да се прибера в България е свързано единствено с "ЦСКА", тъй като това е клубът, който единствен представлява интерес за мене. Радвам се, че съм новият старши треньор на тима, ще се стремим към място в
Шампионската лига, което няма как да се случи без да спечелим титлата в България.", каза Павел Дочев.

Той добави, че спортно-техническият екип остава този, който в момента работи. Единствено Методи Деянов отпада от треньорския щаб, тъй като няма място за него. Но ще му се търси позиция, в която той да бъде максимално близо до първия отбор. Досегашният старши треньор Димитър Пенев остава на поста консултант.

"В спортно-техническия щаб има млади момчета, които заслужават да получат шанс и аз смятам да им го дам. Ще имаме нов кондиционен треньор, като за тази позиция водя разговори с двама души, те са от Германия. С единия съм работил и е много добър специалист, но не знам дали ще се съгласи да дойде в България, защото трябва да остави семейството си. Другият е млад човек от "Шалке", на 32 години, който е в щаба на Феликс Магат. Но е амбициран да се развива.", допълни новият треньор на "ЦСКА".

"ЦСКА" ще започне лятната си подготовка на 14-ти юни и ще изиграе 9 контролни срещи до началото на новото първенство, което ще започне на 1-ви август.
6 от контролните срещи ще се изиграят по време на двуседмичния лагер в чужбина, а останалите три- на българска земя.

"ЦСКА няма да привлича футболисти на килограм, а ще търси играчи, които отговарят на нивото на отбора и могат да го повишат. Дори и да се вземат двама нови играчи, то те ще бъдат класни.", коментира Дочев. 

Той се изказа доста ласкаво за работата на Любослав Пенев, който свършил доста полезни и правилни неща по време на престоя си на Борисовата градина. Спортно-техническият директор на ЦСКА Емил Костадинов потвърди, че в момента се водят преговори за продължаване на договорните отношения на вратаря Иван Караджов и защитника Павел Виданов.

 

/С.К./

По публикацията работи: Калин Катев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна