Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев:"Все още удържаме позициите си, но предстои обновяване на националните отбори"

Националните отбор по спортна гимнастика за мъже и жени ще бъдат обновени. Това обяви на среща с медиите президентът на централата Йордан Йовчев.

Именитият ни гимнастик заяви, че част от досегашните ни състезатели имат намерение да прекратят спортната си кариера, което ще доведе до нови попълнения в националните ни гарнитури. Решение да се оттеглят обмислят Филип Янев, Александър Марков и Илияна Шейтанова.

За световното първенство, което тази година е предполимпийски квалификация целта пред тимовете ни ще е влизане сред първите 24 отбора, което гарантира участие на шампионата на пламената през 2011 година, когато се раздават квоти за Игрите в Лондон през 2012 година.

Йовчев съобщи, че залата по спортна гимнастика на стадион "Раковски" е готова, все още няма уреди.Те ще бъдат доставени по-късно, като ще бъдат закупени и ще са на стойност около 315 000 лева. Средствата ще бъдат осигурени от Министерството на физическото възпитание и спорта. Очаква се залата официално ще бъде открита през месец септември.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени