Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски съд разреши стачката на екипажа на "Бритиш еъруейз"

Летателният персонал на авиокомпания "Бритиш еъруейз" ще излезе в петдневна стачка от следващия понеделник, стана ясно днес, след като Върховният съд на Великобритания разреши провеждането на протеста. Профсъюзът на работещите в авиокомпанията "Юнайт" спечели обжалването срещу предишното решението на съда, което забраняваше стачните действия. Решението на съда защитава законното ни и демократично право да протестираме, заяви Дерек Симпсън, един от ръководителите на синдиката, и допълни: "Важното в него е, че то ни дава още една възможност да правим това, което продължавахме да правим дори и през последните няколко дни: да се опитаме да намерим решение на спора по пътя на преговорите".

Симпсън изрази надежда, че през оставащите три дни до началото на протеста ръководството на "Бритиш еъруейз" ще приеме исканията на синдиката за подобряване условията на труд и увеличаване на заплатите.

От авиокомпанията определиха решението на съда като "разочарование за всички клиенти" на превозвача и заявиха, че въпреки протеста ще се опитат да изпълнят около 70% от планираните полети.

По публикацията работи: Би Би Си
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна