Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Дянков: Икономиката ни вече излиза от кризата

Икономиката на страната ни вече излиза от кризата, смята министърът на финансите Симеон Дянков. Според него до септември ръстът в икономиката ще се усети по нарасналия износ.

Промяна в данъчната политика през 2010 година няма да има, категорично заяви министърът на финансите Симеон Дянков. Относно миналогодишните прогнози, че през април страната ни ще излезе от кризата, той каза, че икономическата ситуация в България се подобрява и до 2-3 месеца това ще се отрази на приходите.

Ние вече излизаме от кризата, така че тази прогноза се е потвърдила, че излизаме икономически от кризата. Сега, ако е интересно кога приходите ще излязат също на плюс, защото това обикновено следва някъде с около 3 до 6 месеца икономическото излизане. Така че аз сега следя дали ще бъде май, или юни, или юли месецът, в който ще видим и рязко подобряване на приходите.

Протестиращи студенти от Младежкия куб на БСП посрещнаха пред Бургаския свободен университет Симеон Дянков. Младите хора протестираха срещу безработицата:

Просто се възмущаваме на водената политика от г-н Дянков и на младежката безработица, която в последните няколко месеца, наистина има много голям растеж. В областта вече с над 4 процента се е увеличила.

Министър Дянков им отговори:

Ако е било, както при Тройната коалиция, те да ходят при партийните си ръководители, да ги назначават в публичния сектор, няма да стане сега този път. ГЕРБ не е такава партия.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени