Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел и Камерън обсъдиха стабилността на еврозоната

Новият британски премиер Дейвид Камерън обсъди с германския канцлер Ангела Меркел общата финансова политика на Евросъюза. В началото на общата пресконференция Меркел подчерта значението на приетия днес от германския парламент закон за участието на Берлин в стабилизационният фонд на Европейския съюз с думите: "Управляващото мнозинство подаде ясен сигнал към Европа и за Европа. Той обаче е свързан и с ясния сигнал за необходимостта в бъдеще всички членки на еврозоната да се стремят към една по-голяма стабилност".

Британският премиер Дейвид Камерън също акцентира върху значението на стабилната европейска валута с думите: "Това е в интерес и на Великобритания. Ние не сме част от общата европейска валута, нито искаме да бъдем, но искаме силна и стабилна еврозона". Британският премиер заяви още, че Лондон и Берлин ще си сътрудничат на срещите на Г7 и Г20, особено що се отнася до въпроса за регулацията на финансовите пазари.

Това е втората чуждестранна визита на новия британски премиер след вчерашното му посещение в Париж, където Камерън се срещна с френския президен Никола Саркози.

По публикацията работиха: Радостина Йотова, БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени