Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава делото срещу групата на "Наглите"

Снимка: Архив

Процесът срещу групата за отвличания "Наглите" продължи с разпит на собственичката на една от къщите, в която се предполага, че са държани жертвите. В рамките на днешното съдебно заседание беше проведена и очна ставка между свидетели, разпитвани по-рано по делото.

Един от подсъдимите - Радослав Лебешковски и приятелката му, с която той живее на семейни начала, са наели къща в Бистрица през 2007 година. Именно нейното мазе през зимата на 2009 година Ангел Бончев разпознава мястото, където е бил държан в плен.

Основният въпрос, който беше задаван от всички страни в процеса към свидетелката, макар и по-различен начин, беше имало ли е клауза в договора за преотдаване на къщата. Отговорът категорично беше, че не само е нямало такава клауза, а напротив, какъвто и друг договорен елемент за собственост на къщата е можело да бъде договарян само със съгласието на наемодателите.

Красимир Цанев, бащата на първата жертва на "Наглите" – Илиян, участва в очна ставка с момчетата, станали свидетели на отвличането на сина му. В предишните си показания те се разминаха за двете лица, които са отвличали Илиян. Бащата твърдеше, че те са му казали, че са били двама мъже - едър и дребен. Момчетата пък твърдят, че са описали само едрия, а другия не са го видели. След като повториха всичко това пред съда, всички заявиха пред него, че именно те казват истината.

Делото продължава с още разпити.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна