Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бостън победи Ванкувър с 5:2, седми мач ще определи носителя на купа "Стенли"

Снимка: www.daylife.com

Хокеистите на Бостън надиграха състава на Ванкувър с 5:2 в шестия мач за купата "Стенли" в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Така резултатът в серията е равен 3:3 победи, което означава че шампионът ще бъде определен в последния седми мач във Ванкувър.

След изключително силна първа третина и отлична игра на вратаря на домакините Тим Томас, Бостън вкара четири безответни гола в тази част. Ръководството на Ванкувър даде почивка на нападателя си Райън Кеслър, както и на Дан Хамюс и Джеф Тамбелини, като специално за първия треньорът Ален Виньо заяви, че с него няма проблеми, а просто му е дадена почивка. Всичко се реши в първите десет минути на мача, когато последователно се разписаха Брад Маршан, Милан Лучич, Андрю Ферънс при числено превъзходство и Майкъл Райдър. Маршан вкара с удар от зоната, като играчи попречиха на вратаря Роберто Луонго да реагира както трябва. Само 35 секунди след това Ричи Повърли взе шайбата в центъра, пресече синята линия и я остави на нахлуващия Лучич, който с мощен удар простреля Луонго за втори път.

След третия гол в мача Луонго беше заменен и на вратата на гостите застана Кори Шнайдер, който обаче нямаше късмета да запази суха мрежа и минута по-късно инкасира четвъртото попадение, след като Майкъл Райдър постави стика си на мощен удар на Томаш Каберле и отклони шайбата в мрежата. Във втората третина гостите вече започнаха по-открито да търсят гол, но вратарят Томас спаси няколко отлични техни атаки. Веднага след началото на последната част Хенрик Седин върна едно попадение след пас на брат си Даниел, а секунди по-късно вкара и втори гол, който обаче не беше зачетен, тъй като ударът първоначално се отби в гредата.

3:01 минути преди края на мача Дейвид Крейци направи 5:1 при числено превъзходство, след като на далечната греда подложи стик и вкара прострелното подаване на Марк Реки. Минута и половина след това Максим Лапиър оформи крайното 5:2 в полза на домакините.

"Нищо страшно не е станало. Отиваме си у дома и ще играем пред нашите фенове. Не ни разрешиха да организираме по-рано парада по случай победата, но сега имаме възможност да го направим. Уверен съм в победата, каза след мача старши-треньорът на Ванкувър Ален Виньо.

 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), финал за Купа Стенли:

Бостън - Ванкувър 5:2 (4:0, 0:0, 1:2)

Резултатът в серията е равен 3-3 победи.

 

/И.Х./

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!