Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

"Коланите ще станат задължителни за всички пътници в автобусите", пише Стандарт и допълва, че това е една от спешните мерки, които ще бъдат въведени след катастрофата на магистрала "Тракия", отнела осем живота. Затягането на контрола е най-важно, за да няма подобни трагедии", казва министърът на транспорта Ивайло Московски в интервю за Стандарт.

"Контролът на превозвачите - черна дупка" - това е заглавието на първа страница на Труд, който продължава темата на втора и трета страница под заглавие "Автобуси ли ни возят или ковчези?".

"Над 50 на сто от пътническите автобуси са стари и опасни", казва в интервю за Монитор председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски. "Хората са загинали за 6 лева по-евтин билет. Българите живеят с убеждението, че на тях нищо няма да им се случи", казва Столарски.

"След катастрофата на "Тракия" - предложения за възрастов таван на автобусите, колани и блокиращи системи", пише Дневник и съветва как да подадете жалба, ако сте недоволни от превозвача.

24 часа излиза с нова версия, според която е възможно дупка на пътя да е обърнала автобуса. "Пълно е с дупки в участъка на трагедията", пише вестникът. Изданието е открило за интервю собственика на фирма "Ентуртранс" Ениз Ченгел. "Мисля, че шофьорът е заспал. Уплашен съм" е заглавието на интервюто.

24 часа помества и интервю с шефа на отдел "Убийства" в СДВР Георги Тотков, който съобщава, че след получени сигнали тази година са предотвратени три поръчкови убийства в София.

Водещата тема за Дума са дебатите за вота на недоверие на правителството. "ГЕРБ скри дебатите по вота от хората, БНТ и БНР не предаваха пряко, Борисов отново не се появи, пише вестникът и помества изказването в парламента на лидера на БСП Сергей Станишев. На същата тема е посветена коментарната колонка на първа страница, озаглавена "Коалиция на страха".

"Вотът профуча като бързия влак през парламента" е заглавието на Труд, който отделя две страници за репортаж от Народното събрание.

На страницата си "Общество" Труд помества две статии на икономистите Георги Ангелов и Лъчезар Богданов за последиците от гръцката криза за нашата страна. Заглавията на статиите са: "Има ли гръцки сценарий за България" и "Държавата се нуждае от план "Б" за ограничаване на разходите".

"България е в Топ 21 на най-застрашените от банкрут страни", съобщава Новинар. Страната ни се нарежда на 13-то място в класацията, изготвена от сайта "Бизнес инсайдър", допълва вестникът.

"Да съдим Брюксел за дискриминация" е заглавието на страницата "Наблюдател" на вестник Сега. Заканата е по повод казаното от еврокомисаря Джон Дали, че международните компании могат да продават на нашия пазар стоки с различно (т.е по-ниско) качество, отколкото на западния пазар.

По публикацията работи: Маргарита Шапкарова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени