Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стачка блокира Гърция за 48 часа

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Гърците протестират в цялата страна докато депутатите обсъждат в парламента средносрочната икономическа програма за спасяването на страната от фалит.
Правителството предвижда приватизация на водещи държавни фирми, за да получи 28 милиарда евро като условие за допълнително финансиране от кредиторите.

Денят започна с остри дебати в парламента и напрежение по площадите в цялата страна срещу строгите икономически мерки,които предлага правителството за спасяване на гръцката икономика от фалит.

Лидерите на опозицията са категорични, че няма да подкрепят кабинета в Атина въпреки риска от спиране на държавните плащания до месец. Депутатите на комунистическата партия вече напуснаха парламентарната зала и протестират заедно с демонстрантите.

Стачката блокира напълно транспорта в страната. В разгара на туристическия сезон са прекратени полетите към летищата,пристанищата са блокирани.

Синдикатите и гражданското oвижение на $недоволните$ организира демонстрации в цялата страна.Най-масови са протестните акции в Атина и Солун. Демонстрации има дори и по островите.

По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Солун
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна