Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софиянски: Дянков е сгоден за кризата

Снимка: БГНЕС
От Общността на демократичните сили определиха досегашното управление на ГЕРБ като две години живот в комикс. България е в сърцето на кризата, каза Любен Дилов-син. В партията смятат, че предстоящите избори трябва да са трамплин и към предсрочен парламентарен вот.

Поведението на министър-председателя на практика игнорира институциите у нас, което граничи с популизма, анализира ситуацията и председателят на движението Стефан Софиянски:

Очевидно Дянков е сгоден за кризата, защото не спира да говори - и той, и Борисов - за криза. Не може две години да си в управлението и да продължаваш да говориш за криза. След третия и четвъртия месец вече трябва да си я преодолял. Иначе с работата си я предизвикваш.

Спасението от кризата, според Софиянски, е в диференцирането на ДДС и нeговото намаляване за хранителните стоки, лекарствата и учебниците и книгите. Данъкът обаче трябва да бъде повишен за луксозните стоки. Според Софиянски политиката на правителството е архаична - на замразяване на доходите и на рестриктивен бюджет.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна