Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха мъж, опитал се да отвлече минибус с пътници

Снимка: БГНЕС

Обновена: 14:05

Обвинение в едро хулиганство ще бъде повдигнато на 46-годишния Петър Петров от Русе, който снощи извърши въоръжено нападение в минибус, пътуващ по линията Слънчев бряг -Бургас. Той ще остане за 24 часа в следствения арест на Пето районно полицейско управление в Бургас.

Не е имало опит за отвличане на минибуса, нито е искан откуп, уточниха от бургаската полиция. Причините за въоръженото нападение все още се изясняват, но има съмнение, че задържаният Петър Петров, известен с прозвището Лудия, е употребил голямо количество алкохол.

По свидетелски показания е установено, че по време на пътуването близо до Бургас, Петър Петров е извадил от багажа си пистолет и го е заредил демонстративно. В автобуса е имало около 20 пътници, сред които и руски туристи. Въпреки настъпилата паника, шофьорът на автобуса Георги Чакалов е запазил самообладание и е помолил 26-годишна жена да се обади на тел. 112.

От бургаската полиция са изпратили полицейски екипи, които са оградили минибуса и с щурм са влезли в него. От задържания е иззет 9 мм газов пистолет и пълнител с 7 газови патрона.

Собственикът на фирмата-превозвач Стоил Панев заяви, че шофьорът на автобуса ще получи награда за проявеното мъжество. Георги Чакалов е на 61-години като има близо 40 години стаж. Във фирмата работи от 20 години, като няма регистрирани произшествия.
По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени