Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Георгиев: МВР не се издържа от организираната престъпност

Димитър Георгиев
Снимка: БГНЕС

Последно обновена: 16:25

Министерството на вътрешните работи не се издържа от организираната престъпност. Това заяви пред "Хоризонт" и предаването "Преди всички" заместник-министър Димитър Георгиев по повод публикациите, че осъденият за данъчни измами бизнесмен Христо Ковачки и неговият близък Никифор Вангелов са спонсорирали ведомството му.

В момента, когато е получено дарението и специално това, което е реферирано към Никифор Вангелов, нито Христо Ковачки, нито Никифор Вангелов са били в управителното тяло на въгледобив „Бобов дол”. Към момента, когато Вангелов е бил към въгледобив „Бобов дол”, част от управителното тяло на дружеството, е сключено дарение, но той не е имал нищо срещу себе си образувано. Не е имало за него данни за образувано досъдебно производство и данни лицето да е било осъждано, заяви Георгиев. 

По-късно и вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди данните:

Проверката, която извършихме доказва едно. Всички, които са в надзорния съвет, всички, които са в управителното тяло, всички, които са били прокуристи на всички тези дружества, които са направили дарения към Министерство на вътрешните работи, към момента на подписването на договора и към момента на пребиваването им като управители или представители на тези дружества, няма криминално проявени и няма водени досъдебни производства.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени