Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обрат по делото срещу братя Галеви

Снимка: БГНЕС

Обрат по делото срещу така наречените братя Галеви. Софийският апелативен съд осъди Пламен Галев на 7 години, а Ангел Христов на 5 години затвор за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване. На първата съдебна инстанция - Кюстендилският окръжен съд, двамата бяха оправдани. 

Прокуратурата поиска по десет години затвор за братя Галеви, но съдът определи Пламен Галев за ръководител на престъпната група, а Ангел Христов за участник, и наложи различни наказания. Двамата трябва да поемат солидарно разноските по делото и да заплатят граждански искове на постадалите от рекета и изнудването им.

Един от потвърпевшите - Антонио Якимов, който е и свидетел, каза, че е изненадан от решението:

Просто стана чудо. В Кюстендил не са си свършили работата, а тук хората знаят за какво става въпрос. Наистина се доказа, че има правосъдие, макар че тия присъди са смешни. След като ги осъдиха все пак, те няма оставят нещата безнаказано. Абсолютно съм сигурен, че ще предприемат нещо, защото те са хора, които не оставят безнаказно и просто че някакви дребни хорица са се опълчили срещу тях, те са толкова нависоко във властта, че просто очакваме най-лошото.

Мотивите по делото се чакат до месец. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна