Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синята коалиция даде оценка за управлението на ГЕРБ

В декларация, представена в пленарната зала, Синята коалиция определи двегодишното управление на ГЕРБ като изгубено политическо доверие, навлизане в рецесия и замразяване на доходите.

Съпредседателят на сините Иван Костов заяви, че след две години управление на ГЕРБ, България е последна сред европейските страни по жизнен стандарт и качество на живот. Според сините, днес управляващите са в политическа изолация.

"Синята коалиция щеше да подкрепи, независимо от политическата цена, провеждането на непопулярни и тежки реформи. ГЕРБ сам отказа тази наша подкрепа, още когато с бюджета изостави реформите, наруши Конституцията, дори национализира част от пенсионните фондове в страната.", каза Костов.

Иван Костов заяви, че примерът Бойко Борисов спасявал България от несъществуваща опасност.

"Изглежда никой не му е обяснил, че днес Гърция се спасява от неплатежоспособност. България от 13 години не е имала и няма проблем с платежоспособността си.", подчерта Костов.

Изборите ще отговорят на въпроса дали управлението на ГЕРБ не е на малцинството на българските граждани, заявиха от Синята коалиция.

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени