Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за защита на потребителите проверява заведения на юг от Бургас

В момента Комисията за защита на потребителите проверява заведенията и хотелите на юг от Бургас: Созопол, Проморско, Китен и Поморие, съобщи за предаването на "Хоризонт" "Покана за пътуване" председателят на комисията Дамян Лазаров. Той посочи какви са правомощията й при установяване на нарушения.

Глоба - на всеки един търговец, който е нарушил закона. Там, където има провинение, се налагат административни мерки - това са временно затворени туристически обекти, спиране и забрана от реализация на стоки, които представляват опасност за здравето и живота на потребителя; забрана на нелоялни търговски практики - това са действия, бездействие, маркетинг, реклама, всичко, което е свързано с поведение на търговеца и води до заблуда на потребителя, който би взел решение, което не би го взел, ако поведението на търговеца е типично и изключва тези некоректни действия от негова страна., посочи Лазаров. 

Той посочва, че по цялото Черноморие Комисията за защита на потребителите има свои приемни, където хората могат да заявяват сигналите си. Има и денонощен телефон 0700 111 22.

По публикацията работи: Даниела Савова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени