Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броят на бездомните кучета в Силистра се увеличава

Рязко се е увеличил броят на бездомните кучета в Силистра, тъй като по финансови причини през последната година не са извършвани никакви дейности по ограничаване на популацията. От общината обявиха, че следващата седмица ще започне прибирането на уличните кучета в приют.

През последните месеци в общината буквално валят оплаквания от граждани ухапани от кучета. Заместник-кметът по финанси Милен Пенчев обяви, че е намерено решение и до дни ще започне прибирането на бездомните четириноги от улицата.

Това е абсолютно голям проблем, на който общината като ръководство е длъжна да отреагира, вече е крайно време. Аз лично съм се споразумял с фирмата, с която имаме договор за улавяне на безстопанствени и опасни кучета. Споразумяхме се да го финансираме предсрочно с пари от дейността му по сметосъбирането в рамките на около 50-60 хиляди, което вече е факт. Имам уверението от него, че до няколко дена ще е готов и ще има условие да се приютяват кучета., каза Пенчев.

Основната дейност на фирмата, която отговаря за кучетата, е прибиране и извозване на битовите отпадъци в града. Средствата, които са преведени за нея, са всъщност от задълженията на общината към фирмата за сметосъбиране.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна