Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Ганди е била оперирана в САЩ

Снимка: Архив

Соня Ганди, лидер на индийската управляваща партия Индийски национален конгрес, беше оперирана в САЩ и се възстановява добре от интервенцията, която е била много успешна, съобщи говорител на партията. Той не пожела да уточни каква е била операцията и прикани медиите да уважават правото на личен живот на семейството на Соня Ганди. Не каза и в коя клиника се лекува 64-годишната Ганди.

Индийското разследващо списание "Техелка" съобщи в сайта Туитър, че Соня Ганди е приета за лечение в онкологичния център Мемориъл Слоун Кетъринг в Ню Йорк. От интернет сайта на болницата става ясно, че това е най-голямата частна онкологична клиника в света.

Вчера Индийски национален конгрес изнанада страната със съобщението си, че Соня Ганди ще се оперира. Не бяха дадени подробности, заявено бе само, че е Соня Ганди ще отсъства от Индия за две-три седмици. През това време комисия от четирима души, сред които и синът й Рахул Ганди, ще ръководи партийните дела. Рахул е смятан от мнозина за потенциален бъдещ премиер на Индия.

По публикацията работи: Франс прес

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени