Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приватизацията на "Булгартабак" – "състезание с един кон"

Снимка: БГНЕС
 

Процедурата по приватизацията на "Булгартабак" продължава, въпреки че остана само един инвеститор, заяви в предаването "Неделя 150" изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. Той припомни, че при обявяването на процедурата по приватизация бяха закупени документи от 9 инвеститори. По късно обаче документи за допустимост подадоха само три инвеститора, след това останаха двама. Единият се отказа по търговски причини. Според Караниколов инвеститорът, който е останал, е изключително сериозен и може да се очаква сериозна оферта за приватизацията на "Булгартабак".

При липсата на конкуренция, синдикатите настояват да се спре процедурата по приватизация на "Булгартабак". Христо Япраков от КТ „ Подкрепа” в Благоевград коментира, че след като има един състезател накрая на конкурса, липсва състезателния елемент, ние не разбираме защо се продължава процедурата.

Според Георги Прохаски, председател на Центъра за икономическо развитие, приватизацията на "Булгартабак" е трябвало да се извърши на фондовата борса. Икономистът изрази учудване, защо с приватизацията на Холдинга трябва да се извършва социална дейност.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

 

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна